חדשות

טיפול בתרופה קיימת יעיל גם כטיפול באובדן ראייה כתוצאה מסוכרת

חוקרים מדווחים, כי מתן Ranibizumab, "יכול להציל את הראייה לאלפי אנשים הסובלים מסוכרת הפוגעת בראייתם"; קוראים להפוך לטיפול סטנדרטי

עין (צילום: אילוסטרציה)
עין (צילום: אילוסטרציה)

כתב העת Ophthalmology דיווח במהדורה המקוונת שלו על תוצאות מחקר נרחב שנעשה בארה"ב ממנו עולה, כי מתן Ranibizumab – תרופת מרשם שבדרך כלל מוצעת לטיפול באובדן כושר הראייה מחמת גיל – הצליחה גם להסיג לאחור אובדן ראייה כתוצאה מסוכרת.

לפי הדיווח, המחקר בחן סוגיה זאת בקרב חולים לבנים (היספנים ולא-היספנים) ונעשה על ידי צוות של מכון העין באוניברסיטת דרום קליפורניה (USCE). את המחקר הוביל פרופסור רוהיט וארמה (Rohit Varma), מנהל מכון העין וראש הקתדרה לרפואת עיניים בבית הספר לרפואה של USCE.

רטינופתיה (מחלת רשתית) סוכרתית וגם בצקת מאקולרית בקרב חולי סוכרת הם הגורמים המובילים לאבדן כושר ראייה בקרב בגירים בגיל העבודה בארה"ב, כך מסר מכון העין הלאומי בארה"ב. ניתוחי לייזר נחשבים לטיפול הסטנדרטי כאשר המחלה מתקדמת ומתאפיינת בראייה מטושטשת. מחקר קודם העלה, כי רק 30% מהמטופלים אכן רואים שיפור בראייה בעקבות ניתוח זה.

רטינופתיה (מחלת רשתית) סוכרתית ובצקת מאקולרית בקרב חולי סוכרת הם הגורמים המובילים לאובדן כושר ראייה בקרב בוגרים

"מצאנו", מסר פרופסור וארשמה, "כי נטילת התרופה Ranizumab יכולה להציל את הראייה לאלפי אנשים בגיל העבודה הסובלים מסוכרת הפוגעת בראייה שלהם. אנו חושבים שניתן להמליץ על כך כטיפול סטנדרטי".

צוות המחקר מצא, כי מתן 0.3 מיליגרם Ranibizumab מדי ארבעה שבועות לחולים עם בצקת מקולרית סוכרתית (Diabetic macular edema) עשויה להפחית את מספר המקרים של פגיעה בראייה כדי 45% ואת מספר האנשים שנחשבים מעשית כעיוורים ב-75%.

המודל בחן את הסוגייה בקרב 37 אלף אמריקנים לבנים, בגירים עם בצקת מקולרית סוכרתית בארה"ב. הגם שבני קבוצות אתניות אחרות לא נכללו במחקר, סוברים החוקרים כי להערכתם טיפול זה יועיל גם להם.

התרופה Ranibizumab מיוצרת בידי Genentech תחת השם המסחרי Lucentis.

לדיווח על תוצאות המחקר לחצו כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  סוכרת,  ראיה,  Ranibizumab,  Lucentis,  פרופסור רוהיט וארמה,  בצקת מקולרית
תגובות
אנונימי/ת
23.02.2015, 22:02

יש לציין, כי התרופה ניתנת בהזרקה תוך עינית (לחלל העין, לגוף הזגוגית) וכי קיימות 2 תרופות נוספות בעלות השפעה דומה.

כפי שכבר פורסם, יש בד'כ להמשיך בזריקות אלו או אחרות לעיתים מאד קרובות במשך שנים. מאידך, בדיקה נכונה לאבחון גורם הבצקת בכל מקרה ומקרה בעזרת OCT המציג תמונות ווידאו בתלת מימד תאפשר טיפול בגורם לבצקת (ולא בתוצאה) בין בלייזר או בניתוח, ותחסוך זריקות שונות שהן יקרות ובעלות סיכון לאורך שנים. גם זאת פורסם לאחרונה בעיתון המאד יוקרתי בארה'ב IOVS..