חדשות

8 אובחנו כחולי גלאוקומה בבדיקות החינם שנערכו במרכז הרפואי ת"א

כ-300 איש הגיעו אתמול (ה) להיבדק במרכז הרפואי ת"א ביום הגלאוקומה הבינלאומי - ואצל 8 מהם נתגלתה המחלה כשלא ידעו על קיומה | ל-"בילינסון" הגיעו כדי להיבדק למעלה מ-140 איש

צוות רופאים ואחיות במרכז הרפואי תל-אביב ערך אתמול (ה) בדיקות-חינם לכ-300 איש שהגיעו למקום לרגל יום הגלאוקומה הבינלאומי. התוצאות הוכיחו את חשיבות המבצע ואת הצורך להגביר את מודעות הציבורי למניעת המחלה.

גלאוקומה ''העיוורון השקט''

בדיקות החינם שנערכו אתמות (ה) במרכז הרפואי ת"א (צילום: מירי גטניו)

בקרב 50 מהנבדקים נתגלו גורמי סיכון להתפתחות עתידית של גלאוקומה ואצל 8 אף אובחנה מחלת גלאוקומה מבלי שידעו על קיומה. הם קיבלו המלצות והפניות לטיפול.

הגלאוקומה היא אחד הגורמים העיקריים לעיוורון בישראל ובעולם המערבי. שכיחותה באוכלוסיה הכללית מוערכת בכ-2% . השכיחות עולה עם הגיל. בעשור השביעי (כלומר מגיל 60 ומעלה) היא כבר מגיעה ל-7% ובעשור השמיני 12%.

הרופאים והאחיות הסבירו לבאים לבדיקות כי הגלאוקומה היא למעשה קבוצת מחלות עיניים שהמשותף לכולן הוא נזק בעצב הראייה שמוביל לפגיעה בתפקודי הראייה ובמיוחד בשדה הראייה – עד עיוורון. לחץ תוך-עיני גבוה הוא רק גורם סיכון אחד ויש נוספים. לא בכדי מכונה הגלאוקומה "העיוורון השקט" – ותוצאות הבדיקות אכן הבהירו שלכינוי העממי הזה יש בסיס. תחילה אין החולים מרגישים קשיים בראייה, אבל בשלבים מאוחרים בהתפתחותה הנזקים גדלים והפגיעה בתפקידו הראייה מחמירה.
רק 50% מחולי הגלאוקומה יודעים עם קיום מחלתם ולכן, הוסבר שוב לנבדקים, קיימת חשיבות לזהות אותם בבדיקות מתאימות.

ל-"בילינסון" הגיעו כדי להיבדק למעלה מ-140 איש, גילאי 81-25 - 62% מהם היו נשים.
מנהלת מרפאת העיניים במערך העיניים בבית-החולים, ד"ר ענת רובינסון שהובילה את אירועי יום בדיקות החינם לאיתור מוקדם של גלאוקומה מסרה כי במהלכן אותר אדם אחד הסובל מגלאוקומה שלא הייתה ידועה לו, עם נזק מתקדם לעצבי הראייה. נמצאו גורמי סיכון למחלה אצל 62 מהנבדקים: 7 אובחנו כסובלים מיתר לחץ תוך עיניי; עצבי ראייה החשודים לגלאוקומה התגלו אצל 18 נבדקים; לשכות קדמיות בינוניות או רדודות אובחנו אצל 7, ו-30 נבדקים דיווחו על סיפור משפחתי של גלאוקומה.

נושאים קשורים:  חדשות,  גלאוקומה,  עצב הראייה,  עיוורון,  גורמי סיכון,  המרכז הרפואי איכילוב-תל אביב,  מחלות עיניים
תגובות